Het spooronderhoud in pgo-gebied De Peel 2 is terecht gegund aan Asset Rail. Tot dat definitieve oordeel komt het Arnhemse gerechtshof.

De gunning aan Asset Rail was aangevochten door concurrenten Strukton en BAM. Beide aannemers vonden dat Asset Rail uitgesloten had moeten worden omdat het bedrijf niet erkend was om aan elektrische installaties onder spanning te werken.

Strukton vond bovendien dat ProRail haar inschrijving niet ter zijde had mogen schuiven.

Net als de rechtbank eerder, komt het hof echter tot de conclusie dat ProRail niets te verwijten valt. Volgens hem heeft ProRail “voldoende aannemelijk” gemaakt dat de inschrijving van Strukton “abnormaal laag” was.

Spanningloos werken niet verboden
Dat Asset Rail niet erkend was om onder spanning te werken, doet er volgens het gerechtshof niet toe. In de aanbestedingsdocumenten is dat immers nergens geëist. Daarbij komt, aldus de rechters, dat Asset Rail spanningsloos werkt.

Dat laatste was al geruime tijd bekend bij Strukton en BAM. Als ze daar een punt van hadden willen maken, hadden ze daar “in een veel eerder stadium” over moeten klagen, aldus het hof.

300 kilometer spoor en 330 wissels in De Peel 2
De uitspraak betekent dat Asset Rail - een gezamenlijke onderneming van Dura Vermeer en Arcadis - vanaf komend jaar verantwoordelijk is voor het onderhoud en storingsherstel in de Peel 2, een spoorgebied dat bestaat uit ruim 300 kilometer spoor, 330 wissels en twee grote emplacementen in Eindhoven en Venlo.

Voor vacaturers klik hier

Om terug te keren naar de nieuwsoverzicht pagina klik hier.

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.

bsp;klik hier.