Network Rail investeert 41 Miljoen Euro in een elektrificatie trein

London 10 december 2011, van onze eigen correspondent in Engeland.

 

Een unieke trein die de manier verandert waarop spoorlijnen worden geëlektrificeerd is besteld door Network Rail.


De complete trein die bestaat uit 23wagons zal zorgen voor een volledige elektrificatie, alle werkzaamheden worden uitgevoerd van af de wagons vanaf het boren van de gaten voor de draagconstructie of het zetten van de blokken tot en met het trekken en afmonteren van alle draden.
Het systeem is in de afgelopen drie jaar ontwikkelt en zal haar debuut maken op het spoor van de Great Western Main Line elektrificatie project in het najaar van 2013.


Meer dan € 750 miljoen zal worden geďnvesteerd in die route, het grootste bedrag sinds de invoering van de bovenleiding
Het "High Output Plant System", ook wel bekend als een fabrieks trein, zal 's nachts werken en zorgt ervoor dat het nevenspoor in dienst kan blijven, dus het minimaliseren van verstoringen voor de passagiers.
Hij zal in staat zijn om een ​​gemiddelde van 1.6 kilometer spoor per nacht te elektrificeren, dit is een significant hogere mate van bouwen dan voorheen haalbaar.
Dit zal de hoeveelheid tijd die nodig is om de bouw te voltooien drastisch verminderen van, dus opnieuw het verminderen van overlast en kosten.
 

De investering is ongeveer € 41 miljoen, de trein is een onderdeel van de voortdurende investeringen door Network Rail aan een beter, veiliger en meer betrouwbaar spoor te leveren.
Windhoff Bahn-und Anlagentechnik GmbH, een leverancier van gespecialiseerde rail voertuigen voor onderhoud en vernieuwing van sporen en bovenleiding gaat de trein bouwen.
En wordt custom gebouwd naar een ontwerp dat is ontwikkeld door Network Rail ingenieurs.


Simon Kirby, manager director van Network Rail voor investeringsprojecten, zei: "Elektrificatie zorgt voor een snellere, meer betrouwbare, groener en economisch spoor en is een belangrijk onderdeel van onze plannen om het
netwerk te verbeteren. De elektrificatie trein is een innovatief stuk apparatuur die voordelen bieden aan miljoenen passagiers in het hele land. "
 

Robbie Burns, grote programma Network Rail directeur, zei: "Deze nieuwe trein zal Network Rail helpen om routes sneller en economisch te elektrificatie, terwijl het minimaliseren van zo veel mogelijk enige hinder voor de passagiers.
De elektrificatie trein, die is ontworpen en ontwikkeld door Network Rail, is revolutionair en zal ons toelaten om verder te gaan aan het spoor te transformeren.

Er zijn animatie filmpjes gemaakt van de trein welke u al eerder konden tonen u vindt ze hier (klik)

Om terug te keren naar de nieuwsoverzicht pagina klik hier.

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.

 

 

/a>