Project sneller aarden.

 

Wie zegt dat alles lang duurt bij ProRail?

Even een stukje historie. In november 2016 is er tijdens een innovatiebijeenkomst het idee aangedragen om de bovenleiding sneller uit te schakelen, te testen en te aarden. Daarnaast kon er ook automatisch spoorbezetting gecreëerd worden. Dit idee werd niet unaniem positief ontvangen. Regelgeving, kosten, uitvoerbaarheid, veiligheid waren opmerkingen die werden gemaakt.

Railcenter heeft de handschoen toen opgepakt en heeft middels een POC bewezen dat het technisch uitvoerbaar was. Bas Baars heeft als stagiair van de HTS Windesheim uit Zwolle zijn stageperiode van februari tot mei 2017 eraan besteed. In mei kon Railcenter met trots het resultaat presenteren aan ProRail en de aannemers. Alle partijen waren overtuigd dat dit systeem de veiligheid ten goede kwam en de netto werktijd werd verlengd.

Na de POC bij Railcenter heeft ProRail ook haast gemaakt om een POC in “het echt” uit te voeren. Op het baanvak Zwolle – Wierden werd in de OS Raalte-Oost en Nijverdal-Oost in de nieuwe Siemens GVI de aardingsinstallatie ingebouwd. Vandaag (7 december) is met trots de installatie gedemonstreerd aan de sector. Ook I-L&T en ISZW waren hierbij aanwezig.

Van idee naar uitvoering in de praktijk in 11 maanden!!

De foto’s geven een sfeerimpressie van de presentatie in OS Raalte-Oost.

Hierbij de link naar de film sneller aarden voor een globale indruk van het systeem.

Nu nog doorgaan naar de automatische spoorbezetting! Dan is de veiligheid van de monteur nog meer geborgd!

 

 

 

 

 

 

 

 

Om terug te keren naar de nieuwsoverzicht pagina klik hier.

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.

 

 

ng">