Voor een keer een seinwezen nieuwtje

We kregen van Railpro een persbericht binnen over het B relais welke we u niet willen onthouden.

PERSBERICHT

 

22 november 2011 

voestalpine Railpro neemt initiatief tot B-relaisplatform

Tijdens het vierde Technisch ontbijtseminar op 23 november 2011, dit keer met thema B-relaisbeveiliging in de railinfrastructuur, neemt voestalpine Railpro BV het initiatief tot het oprichten van een B-Relaisplatform.

Railpro is van mening dat het huidige imago van het B-relaissysteem, dat momenteel geschetst wordt in de politieke discussie, geen recht doet aan de vele positieve aspecten van de B-relais. Om een realistisch en genuanceerd beeld te vormen, initieert Railpro tijdens dit seminar het B-relaisplatform. Alle ge´nteresseerden die vinden een constructieve bijdrage te kunnen leveren aan de discussie omtrent dit onderwerp zijn van harte welkom deel te nemen aan het platform.

Ge´nteresseerden in het Relaisplatform kunnen hun interesse kenbaar maken door een e-mail te sturen aan communicatie@railpro.nl.

Treinbeveiliging door middel van relaistechniek heeft de laatste jaren ten onrechte een slechte naam gekregen. Het B-relaissysteem heeft bewezen intrinsieke veiligheid te bieden en hoge betrouwbaarheid tegen lage life cycle kosten. B-relais zijn ge´ntroduceerd in de naoorlogse periode van de Marshall-hulp, maar zijn daarmee allerminst verouderd of onveilig. Het systeem is inmiddels op essentiŰle punten gemoderniseerd en is bovendien een open source systeem. Daarmee staat het systeem klaar voor de continuering in de installed base en de doorontwikkeling voor een realisatie van een robuuste spooromgeving.

Voor meer informatie:

voestalpine Railpro BV

Afdeling Communicatie

Nelian Hoeksema-Honing

Tel: 035 - 688 96 85

Mob: 06 - 25 07 86 31

E-mail: nelian.hoeksema@railpro.nl

 

Terug naar NIEUWtjes klik hier

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.