Opleidingen en examens voor Bovenleiding gewijzigd

Amersfoort 6 aug 2019:

Het is nu echt zover de opleidingen voor vakbekwaam persoon ploegleider en werkverantwoordelijke zijn aangepast aan deze tijd ook de examens zijn vernieuwd.

De Tekst van de site van Railalert:

Als gevolg van gewijzigde regelgeving zijn de certificeringsschema’s voor een aantal EV-taken onlangs aangepast.

Railcenter heeft in opdracht van railAlert de bijbehorende opleidingen en examens voor vakbekwaam persoon, ploegleider en werkverantwoordelijke bovenleiding inmiddels aangepast.

De voornaamste veranderingen van de vernieuwde examens zijn:
- actualiseren aan de huidige stand van regelgeving;
- uitgebreider examen met praktijk- en theorietoets; voor werkverantwoordelijken ook met een casustoets;
- de certificaten blijven onbeperkt geldig zolang er aan de voorwaarden voor verlenging wordt voldaan, zoals een her-instructie met afsluitende toets.

Nadere informatie is te vinden in de certificeringsschema’s zoals deze staan op de website van railAlert. Informatie over de opleidingen en examens staan op de website van Railcenter.

Vanaf 1 september worden deze opleidingen en examens (code: 120, 130 en 140) in het nieuwe format gegeven bij Railcenter.

De huidige certificaten blijven allemaal geldig tot de op het certificaat genoemde einddatum.

Voor de overige EV-taken zijn de nieuwe opleidingen nog in ontwikkeling. Voor een pilot-opleiding Vakbekwaam Persoon Voeding TBB, komend najaar, is het Bureau voor Toetsing en Certificering (BTC) op zoek naar kandidaten. Gegadigden kunnen zich melden bij het BTC.

 

Om terug te keren naar de nieuwsoverzicht pagina klik hier       

Om terug te keren naar ons startmenu  klik hier.