De Storm     (Geupdate)

Zaterdagochtend 19-02-2022 ook nog minder treinen vanwege beschadigde sporen
De schade door de storm op het spoor Eunice is groot. Op veel plekken in het land liggen omgevallen bomen op het spoor of is de bovenleiding beschadigd. ProRail meldt dat ook zaterdagmorgen geen volledige treindienst kan worden opgestart.

Op tal van plekken, waaronder Breda, Oudenbosch, Diemen, Den Dolder, Zutphen, Echten, Maarssen, Apeldoorn, Warmond, Ransdaal en Aadorp zijn bomen op het spoor gevallen. Tussen Vlissingen en Middelburg heeft een boom een complete bovenleidingsportaal vernield. Ook zijn op diverse plaatsen voorwerpen op het spoor of in de bovenleidingen gewaaid.

Schouwritten
ProRail is inmiddels begonnen met schouwritten waarbij er ritten zonder reizigers worden uitgevoerd om te kijken of sprake is van versperringen en of schade aan het spoor. Dit is alleen door de aanhoudende harde wind nog niet in het gehele land veilig mogelijk. Connexxion meldde rond middernacht dat naar alle verwachting het treinverkeer op de Valleilijn tussen Amersfoort en Ede-Wageningen morgenochtend weer op gang kan komen.

Doordat er in grote delen van het land de windkracht nog erg hoog is, kunnen daar herstelwerkzaamheden nog niet worden opgestart omdat de spoorbeheerder de monteurs onder veilige omstandigheden hun werk willen laten doen.

Reparaties
De aannemers van ProRail proberen het spoor zo snel mogelijk vrij te maken, zodat er zo snel mogelijk weer treinen kunnen rijden.

UPDATE   De reparatie

 

 

Maar ook in Schotland ging het mis zie de film

 

 

 

 

 

 

Terug naar het startmenu klik hier